Öt fontos dolog, amit csinálj meg az ágyban, mielőtt felkelnél

Kortól függetlenül ajánlott – meglátod: egész nap jobb lesz a közérzeted!

Az állatvilágban megfigyelhető, hogy ébredés után “átmozgatják” magukat, ösztönösen nyújtják az izmaikat. Mit csinálunk mi, emberek? Eszünkbe sem jut, hogy a szervezetünknek segítsünk a több órás fekvő pózból átállni egy egészen más terhelésre. Próbáld beiktatni ezt az 5 fontos dolgot az ébredésed utáni időszakba. Pár perc az egész!

1. Nyújtás

Vegyél egy mély lélegzetet, és nyújtsd a fejed fölé a kokat úgy, hogy a kezek össze vannak kulcsolva. Próbáld meg előre tolni a lábujjaidat, próbáld a lehető legmesszebb kinyújtani.  Közben figyelj arra, hogy a térd egyenesen legyen.

2. Számolj ötig, majd lazulj ki. Ezt ismételd meg háromszor. Ez a gyakorlat az egész testre kihat, nyújtja az izmokat.

Háton fekve húzd fel a két lábadat a mellkashoz, majd kulcsold át a térdeknél. 10 mély lélegzetet vegyél, addig maradj ebben a pozícióba. Ne feszítsd a nyakad, de dőlj vele előre. Tartsd kényelmesen a párnán.

3. Ez nagyszerűen nyújtja a hát alsó részét.

Háton fekvésből indulsz, és lassan felemeled a felsőtested, majd előrehajolsz. Próbálj ráfeküdni a lábadra, és a kezeddel elérni a lábujjaidat. Nem kell erőltetni! Csak addig hajolj előre, amíg kényelmes. Ebben  a pozícióban 10-szer vegyél mély levegőt. Orron keresztül beszívod a levegőt, majd a szájon keresztül fújod ki.

4. Ez a lépés megnyújtja a combcsontokat, a medencét és a gerincet.

Háton fekszel, felhúzod az egyik térdedet, majd a mások lábbal a térdedre támaszkodsz. A kezeddel kulcsold át a térded, és finoman húzd magad felé.  Tartsd ezt a pozíciót öt lélegzetig. Ezután válts oldalt.

5. Ez a gyakorlat nagyon jó a csípőizületeknek és a comb izmainak. 

Tedd a lábakat a padlóra, és a felsőtesttel dőlj előre. Próbáld elérni a padlót. Fejed legyen lehajtva. Lengesd meg a karokat, és hagyd, hogy bemozdítsa a felsőtestet. Csináld ezt öt lélegzetvételig.

Most már feltöltődtünk energiával, és készen állunk arra, hogy kikeljünk az ágyból!

Galway Lite

Galway is a minimalist WordPress theme with bold details and unique styling in all the right places. Fully responsive design displays beautifully across desktop, mobile and all devices in between. Whether you’re an established creative or are just launching your new business, Galway will highlight your content beautifully and grab the attention of your visitors!

Quick View Archive
Tagged