Idegsebész tanácsa a felkelés után

dr. Alexandru Vlad Ciurea, egyetemi professzor, idegsebész fejti ki az álláspontját a mobiltelefonokkal kapcsolatban, de az agyserkentő és -nyugtató módszerekre is kitér.
Míg egészségesek vagyunk és jó formában érezzük magunkat, hajlamosak vagyunk túlhajszolni magunkat. Sokat eszünk, talán túl sokat is, és mivel az étkek általában kiadósak, sokat iszunk rájuk, az alkohol pedig szintén csak rosszat művel velünk. Kiugorjuk az éjszakákat, egyre többször ülünk az asztal mellé, a dohányosok megnövelik az elszívott cigaretták számát, és a reggeli kávé is hosszabb lesz, mint általában.

“Az agyunk sosem alszik, viszont létezik néhány módszer, mellyel lelassítható vagy túlpörgethető. Fontos viszont, hogy pozitív hatású agyserkentőket vessünk be.” – hangsúlyozta az idegsebész professzor, aki a mobiltelefon nélküli alvást is melegen ajánlja.

Reggel, miután felébredünk, ne a készülékünk után nyúljunk, hanem kémleljük az eget vagy a tájat, stimulálva a látóidegeket, miközben a kedvenc dalunkat hallgatjuk, beindítva a hallóidegeinket. A rituálénkat pedig folytassuk azzal, hogy rögtön felkelés után megiszunk egy pohár vizet.

Együnk mértékkel, a túlterhelt gyomor ugyanis az agyat is megviseli. Egy pohár vörös bor mindenkinek ajánlott, mivel hozzájárul az agyi vérerek megtisztulásához, ám ne essünk túlzásokba. Az alkohol mértéktelen fogyasztása az idegsejtek pusztulásához vezet.

Nézzünk kevesebb tévét, kíméljük meg az agyunkat attól, hogy az üres, semmitmondó hírek áldozataként végezze. Ne terheljük a memóriánkat a média szemetével, a mai világban elegendő csupán informáltnak lennünk.

“A boldogság az agy igazi tápláléka.”– szögezi le az idegsebész, aki szerintünk nem is mondott ezzel újat, ha figyelembe vesszük, mennyire jó hatással van ránk ez az érzés, és mennyivel jobban, tartalmasabban telnek a napjaink, ha megtanulunk örülni az apró dolgoknak, és hálát adni annak, amink van.

Galway Lite

Galway is a minimalist WordPress theme with bold details and unique styling in all the right places. Fully responsive design displays beautifully across desktop, mobile and all devices in between. Whether you’re an established creative or are just launching your new business, Galway will highlight your content beautifully and grab the attention of your visitors!

Quick View Archive
Tagged