Lakásért anyagi jólét?

Az életjáradék-programok azért csábítóak, mert csak a tulajdonjogot kérik, és cserébe egy egész életen át biztosítják az anyagi jólétet!
A tulajdoni jog átengedésével a nyugdíjas továbbra is a lakásában lakhat, az ingatlan használati joga tehát változatlanul megilleti, sőt ha úgy állapodnak meg, akkor a havi életjáradék mellett a szerződéskötést követően akár egy összegben is megkapja az ingatlan piaci értékének egy bizonyos, a szerződésben meghatározott hányadát.

A lakásért életjáradék programban azok az idős emberek vehetnek részt, akik megfelelnek a szerződésben foglalt feltételeknek. Tehát legalább a 65. életévüket betöltötték, a tulajdonukban lévő ingatlan per-, teher- és igénymentes – ami egyébként az életjáradék-alapból is tehermentesíthető -, továbbá legalább 30 négyzetméter alapterülettel rendelkezik, komfortos vagy összkomfortos, és megfelelő műszaki állapotban van. Az életjáradékot házastársak és élettársak, de egyedülállók is igénybe vehetik, a legfőbb kritérium csupán, hogy az adott ingatlan egyedüli tulajdonosaként legyen bejegyezve a szerződő fél.

Hangsúlyoznunk kell, hogy az életjáradék-szerződés megkötésével amellett, hogy az ügyfél anyagi biztonságot teremt magának élete végéig úgy, hogy ráadásul az otthonából sem kell kiköltöznie, egyértelműen lemond a lakásáról, tehát azt már – néhány kivételtől eltekintve – senki nem örökölheti, ennél fogva megtámadni sem lehet, mint örökséget.

A lakás tulajdoni lapján bejegyzésre kerül az életjáradéki jog, mint az ingatlan terhe, emellett pedig az, hogy a volt tulajdonost, mint a lakás egyetlen – házas- vagy élettársak esetén két – jogos használóját a használati jog élete végéig megilleti, valamint hogy a lakás tulajdonjoga innentől kezdve azé, akivel a szerződés köttetett.

Galway Lite

Galway is a minimalist WordPress theme with bold details and unique styling in all the right places. Fully responsive design displays beautifully across desktop, mobile and all devices in between. Whether you’re an established creative or are just launching your new business, Galway will highlight your content beautifully and grab the attention of your visitors!

Quick View Archive
Tagged