Miért nem tudják a nyugdíjasok, hogy mire jó az Életjáradék?

Mostanában egyre gyakrabban lehet hallani az Életjáradék fogalmáról, és döbbenten tapasztaltam meg, mint gyakorló nyugdíjas és életjáradékos, hogy tízből 9 embernek fogalma sincs róla, hogy ez micsoda. De nem csodálkozom ezen, mert pár éve én is így voltam vele.
Pedig elhihetik nekem, hogy ez a legjobb dolog, ami idős korban velünk történhet, illetve segíthet rajtunk a nem túl rózsás helyzetünkben.

Való igaz, hogy először én is félreértettem, és azt hittem, hogy nekem kell valamit fizetnem, illetve ez valami újabb állami átverés. De aztán gyorsan kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről, és bár magánszeméllyel vagy cégekkel is lehet ilyet kötni, az teljesen mindegy.
Mert kockázata az Életjáradéki Szerződésnek a mi, azaz a nyugdíjasok szempontjából egyáltalán nincsen! Ugye milyen nehéz ezt elhinni?

Ez tényleg így van, és mivel én is kötöttem egy ilyen szerződést, első kézből tudok már erről mindent, és megnyugtathatok mindenkit, ezzel elsősorban mi járunk jól!
Szívesen leírom, hogy miért, és így már könnyen megértheti bárki.

Nekem egy 54 négyzetméteres lakásom van Budapesten, és alig 90 ezer forint nyugdíjam. 70 évesen elég nyomasztó volt a hónapról-hónapra való tengődés. Aztán megláttam egy hirdetést, amin életjáradék kötéséről írtak.
Először azt hittem, hogy nekem kell fizetni valami pénzt ahhoz, hogy gondozzanak vagy foglalkozzanak velem. Utána meg arra gondoltam, hogy ez valami eltartási szerződés lehet, mert maszek alapon megy, és az államnak nincs hozzá köze. De telefonon elmondták, hogy ahhoz sincs semmi köze, és hogy tisztázódjanak a kérdéseim és részletesen elmondjanak mindent erről, szívesen felkeresnek.

Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ez vajon milyen átverés lehet, arra gondoltam, hogy semmit nem veszítek, ha felkeresnek. Ezért visszatelefonáltam, és hamarosan létre is jött a találkozó.
Egy átlagos kinézetű fiatalember látogatott meg, aki se ügyvéd, se hivatalnok nem volt, hanem csak egy ingatlanközvetítő, akinek sok ügyfele keresne olyan hosszabbtávú befektetési lehetőséget, aminek eredményeként a gyermekei majd egyszer lakáshoz juthatnának.

Ekkor megszólalt bennem újra a bizalmatlanság hangja, és rögtön arra gondoltam, hogy egy kis pénzfizetés után majd valami trükkel biztos ki akarnak tenni a lakásomból. A fiatalember csak nevetett ezen, hiszen erre soha nem tudna sor kerülni. Sőt még elmondta azt, hogy olyan ügyfele is van, aki nem járt még soha abban a lakásban, ami után életjáradékot fizet! Ezt akkor nem értettem, de most már elhiszem, mert teljesen mindegy milyen egy lakás, bármit is csinálni ott, csak évtizedek múlva, a partnere halála után tud.

Ez meg hogy lehet? – kérdeztem hitetlenkedve. A válasz is kézenfekvő volt: mivel az életjáradékért cserébe a tulajdonjogomat én csak haszonélvezettel adom át, ezért a kedvezményezett még csak be sem teheti oda a lábát, legfeljebb ha megengedem neki.
Na, ezt akkor nem értettem és nem is hittem el, és csak még bizalmatlanabb lettem, úgyhogy újra nekifutottunk a dolognak.

Ezután viszont már azt nem hittem el, hogy ilyen jó dolog tényleg lehetséges, mert ez annyira kapóra jönne nekem, hogy el sem tudom mondani! A 90 ezres nyugdíjamhoz havonta még legalább ennyit kapnék, ami hihetetlen volt számomra. Ráadásul a szerződés megkötésekor a választásom szerint akár egy nagyobb összegre is lehetőségem lenne, amivel nagyon egyenesbe tudnám hozni a kisnyugdíjas életemet.

Szóval addig féltem, eztán meg már nem hittem el, hogy ez tényleg lehetséges. Most viszont már tudom, hiszen ez 2 évvel ezelőtt volt, és áldom a sorsot, hogy vettem a fáradtságot, és felhívtam azt a telefonszámot.

Ezért minden nyugdíjas sorstársamnak azt javaslom, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, ahogyan 3 barátnőm is ezt tette a tanácsomra azóta, és nagyon hálásak, hogy szóltam. Pedig ők nem voltak erre úgy rászorulva mint én, de egyikük a régi autóját tudta rögtön lecserélni, ami a nehézkes mozgása miatt nagyon jól jött neki, a másik pedig maszek gyógykezelésekre tudott végre gond nélkül eljárni, mert neki meg súlyos reumás problémái voltak.
A harmadik barátnőm pedig a férjével azóta háromszor utazik évente külföldre, hogy bepótolják azokat a vágyaikat és az élményeket, amiket fiatalon nem tehettek meg.

Nekem nem voltak ilyen igényeim és vágyaim, bár néhány hazai gyógyfürdőbe azóta én is rendszeresen eljárok, mert végre magamra is költhetek, nem csak a közműszolgáltatók havi rezsijére és csekkjeire!

És hogy miért ajánlom ugyanezért mindenkinek? Hogy legalább idős korunkra szabadulni tudjunk valamennyire az anyagi nehézségektől. Ugyanis az Életjáradéki Szerződés semmilyen változást nem okoz a megszokott életünkben, de sokkal jobb és biztonságosabb anyagi helyzetet teremt!
Mert mi is történik ilyenkor?

Először is felmérik az ingatlanunk értékét, és annak arányában képeznek egy hosszútávú megtérülési számot, a havi kifizetések, vagy a nagyobb összegű egyszeri juttatás arányában. Ha ezt elfogadjuk, nincs már más teendőnk, mint ügyvéd vagy közjegyző előtt megkötni az Életjáradéki Szerződést, ami ebből eredően 100 százalékig törvényes és biztonságos! Máshogy egyébként meg sem lehetne kötni ilyet, mert a Földhivatal nem jegyezné be. Vagyis nincs és nem is lehet semmilyen átverés!

Az Életjáradéki Szerződés teljes biztonságot ad, hiszen a tulajdonjog csakis haszonélvezettel terhelten kerülhet ilyenkor átadásra az életjáradék fizetőjének. Ez azt jelenti, hogy még a legapróbb változás sem lesz az életünkben, hiszen a lakás kizárólagos és egyedüli használója és birtokosa továbbra is mi maradunk a haszonélvezeti jogunk miatt, ami elvehetetlen, jogilag garantált, és soha, semmilyen okkal nem módosítható senki által!

Szóval ezért nagyszerű dolog egy Életjáradéki Szerződés, és ezek miatt rendkívül biztonságos is olyannyira, hogy a fizető partner még csak be sem teheti hozzánk a lábát mindaddig, amíg meg nem halunk. És veszíteni valója is csak neki van, hiszen a szerződésben rögzítik azt is, hogy ha nem fizet és nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségét, akkor elveszíti nem csak a tulajdonjogot, hanem az addig kifizetett pénzét is!

Vagyis veszítenivalója és felelőssége kizárólag az életjáradékot fizető szerződő félnek van olyannyira, hogy nekünk soha, semmilyen esetben sem kell semmit visszafizetnünk, bármilyen okból is történik a szerződés megszegése vagy nem teljesítése. Mi legfeljebb a tulajdonjogot szerezzük ilyenkor vissza, amit aztán bárki fizetőképes személynek újra eladhatunk, és élvezhetjük továbbra is az Életjáradéki Szerződés anyagi hasznait, és az ezzel járó gondtalanabb nyugdíjas éveket.

Hát ezért ajánlom én ezt a lehetőséget minden nyugdíjas társamnak, mert ahogy először én sem értettem, majd aztán meg nem hittem el, hogy ilyen tényleg létezhet, ugyanezt tapasztalom minden nyugdíjas közösségben. Ezért is kértek meg, hogy írjam le a saját történetem és a tapasztalataimat, és osszam meg mindenkivel, a félreértések elkerülése érdekében.

Tehát tessék csak bátran és nyugodtan Életjáradéki Szerződést kötni, mert az eletjaradek.info munkatársai ebben segítenek, és egész biztosan mindenki nagyon örülne, hogy úgy juthat duplán nyugdíjhoz, hogy ezért tulajdonképpen semmit nem kell tennie.

Üdvözlettel: Aradi Erzsébet – kisnyugdíjas,
aki az életjáradék miatt már nyugodtabban, biztonságban és boldogabban él.

Galway Lite

Galway is a minimalist WordPress theme with bold details and unique styling in all the right places. Fully responsive design displays beautifully across desktop, mobile and all devices in between. Whether you’re an established creative or are just launching your new business, Galway will highlight your content beautifully and grab the attention of your visitors!

Quick View Archive
Tagged